VOORBEREIDING VOOR HET INTERVIEW

VOORBEREIDING VOOR HET INTERVIEW

Om je te helpen je goed voor te bereiden voor een interview is het nuttig om het hiernavolgende te lezen,  Ons doel is om je te helpen beoordelen of het bedrijf, waar je solliciteert, bij je past. En of er tijdens het interview een lampje gaat branden waardoor je weet: ja dit is waar ik wil werken. Ons doel is dat je zo goed bent voorbereid dat je voor een vervolggesprek wordt uitgenodigd, of misschien wel een aanbod krijgt.  Het is natuurlijk voor 100% jouw eigen beslissing om te bepalen of je doorgaat of niet met deze job, maar wij willen er graag voor zorgen dat jij die beslissing zelf kunt maken, en niet de persoon aan de andere kant van de tafel.

Allereerst vragen we je om een onderzoek(je) te doen naar de desbetreffende werkgever en naar degene die het interview afneemt. Het is belangrijk dat je hierbij een paar vragen bedenkt waarmee je aantoont dat je je huiswerk hebt gedaan.  Voorts is het handig om een lijst op te satellen van vragen die je tijdens het interview zou willen stellen. Ga er even voor zitten om te bedenken welke informatie je uit dit gesprek zou willen halen, ofwel: hoe kom je er achter of dit wel de juiste functie is voor jou?  Wat voor situaties / omstandigheden  wil je verduidelijkt zien om te weten of je je in deze functie prettig zult voelen?  Het doel van een eerste interview is om al dit soort vragen te verduidelijken.

Daarna werk je uit welke drie belangrijkste voordelen jij toevoegt aan de nieuwe organisatie die jou onderscheiden van je collega’s. In essentie: welke drie belangrijkste zaken blijven de recruiter bij van het interview met jou. Welke positieve kanten, karakteristieken of kwaliteiten heb jij die jou onderscheiden van anderen? Waarom zou men jou moeten kiezen in plaats van iemand anders? Beschrijf voor jezelf alvast een paar voorbeelden waarin je creativiteit, je technische kwaliteiten of werkethiek naar voren komen.

Tenslotte: bereid je voor op open vragen zoals: vertel me eens iets over jezelf. Je antwoord zou kunnen zijn : Dat wil ik graag doen. Mag ik vragen over welk specifiek gebied u iets wilt weten? Dit antwoord is prima, maar ben er op voorbeeid dat je een korte introductie van je achtergond en ervaring zult moeten geven.

De verkeerde manier om hierop te antwoorden is: Maar natuurlijk wat wil je weten?

Zorg er voor dat je antwoord past bij de doelstelling van de onderneming en houd het in eerste instantie bij  je  professionele achtergrond. Ben kort en bondig. Je antwoord mag niet veel meer dan een minuut in beslag nemen.

Houd het bij een paar nuttige en interessante zaken.

Bereid je voor op een vraag als : waarom ben je op zoek naar een andere functie? Ten eerste moet je nooit negatief  spreken over iemand anders in je huidige bedrijf,

Dat zal tegen je werken.  Ten tweede: zoek de meest positieve reden op die je hebt om open te staan voor baanverandering.  Kijk daarbij naar de inhoud van de nieuwe functie, en bereid een antwoord voor waarin je aangeeft wat je huidige functie jou niet kan bieden, maar de nieuwe functie wel. Ga je bijvoorbeeld van een groot bedrijf naar een klein bedrijf  kun je zeggen dat je veel geleerd hebt over de werkwijze van een grote onderneming  maart dat je dat ook graag wil leren bij een kleinere organisatie. Het is prima om het  eerlijk aan te geven wanneer je aktief aan het zoeken bent.  Zeg dan : ik bean aktief omp de arbeidsmaarkt op die of die reden.

En wanneer je niet actief aan het zoeken bent kun je zeggen: Ik ben niet aktief aan het het zoeken, maar sta altijd open voor nieuwe mogelijkheden. 

CV-TIPS

KLIK HIER

OPZEGGEN

KLIK HIER

OPEN JOBS

KLIK HIER

Just nu utger sig personer falskeligen att arbeta för Avancos och kontaktar individer via Whatsapp och Facebook. Svara inte på de instruktioner som anges.

Om du fått ett misstänkt meddelande så maila gärna en skärmbild av samtalsinformationen eller länken till info@avancos.se samt polisanmäl händelsen Bedrägeri | Polismyndigheten (polisen.se)

This will close in 0 seconds

EnglishSpainSwedishDutch

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.