CV-tips

CV-TIPS

Als je je realiseert dat je de meeste tijd die je wakker bent gebruikt voor je werk, dan besef je dat je C.V. het allerbelangrijkste document is dat je bezit. Denk alleen maar aan de hoeveelheid tijd die je hebt besteed aan je carriere en hoeveel energie het je heeft gekost om te bereiken wat je tot op heden hebt bereikt.

Als je dit in ogenschouw neemt dan is de tijd die je nodig hebt om je CV up to date te maken en verder te verfijnen wel besteed.

Hieronder geven wij je enkele tips die je kunnen helpen bij het schrijven van een goed CV of het updaten van een bestaande CV.

Vormgeving

1.      Een algemeen misverstand is dat een CV op EEN  A-viertje zou moeten passen. Het is een feit dat  de omvang van een CV  nou eenmaal afhangt van de rol, de sector en het land waar het voor geschreven is.  Probeer liever niet om je CV in een of twee pagina’s te proppen.  Vanzelfsprekend moet de informatie het het bevat wel relevant zijn, goed gestructureerd en  beknopt. Hier gaan we straks op in.

2.      Laat geen gaten tussen de data op je CV zitten en laat geen functie weg, ook niet wanneer je denkt dat deze minder relevant zijn voor de funcite waar je op solliciteert. Dit kan de indruk wekken dat je achterhoudt en de potentiele werkgever zal hier een eigen interpretatie aan geven, die vaak negatief is.

3.      Gebruik niet meer dan twee lettertypes en zorg er voor dat je CV chronologisch is opgebouwd. Een afwijkende lay-out en een creatieve vorm doen vaak meer kwaad dan goed. Een duidelijk en overzichtelijk CV  is het pettigst voor degene die het moet lezen.

4.      Gebruik bullet points bij het beschrijven van je bereikte resultaten. Hiermee laat je zien dat je effectief kunt communiceren en dat je begrijpt op welke wijze het  bedrijf je zal beoordelen.

5.      Gebruik altijd een spellingscontrole en zorg er voor dat je alle eventuele grammaticale fouten verbetert. Laat vervolgens iemand je CV lezen en kritisch beoordelen op taal- en stijlfouten. De computer kan niet alles weten. 

Inhoud

1.      Vermijd teksten die geen duidelijk doel hebben en logische informatie. Bijvoorbeeld zinnen als: referenties kunnen worden gegeven op uw verzoek.  Dit is vanzelfsprekend en hoeft niet nader benoemd te worden. Ook vage kreten zoals teampleayer, resultaatgericht, doelgericht, kun je beter niet gebruiken  tenzij je dit onderbouwt met voorbeelden.   Beter is het om voorbeelden te geven van de resultaten die je hebt bereikt zodat je nieuwe werkgever kan zien wat daarvan toepasbaar is in de nieuwe functie.

2. Schrijf geen algemene motivatie in je CV. Het kan zijn dat je het gebruikt om te solliciteren  naar verschillende functies. Dan zul je een zo breed mogelijke formulering gebruiken die mogelijk voor bepaalde functies irrelevant is, en verkeerd geinterpreteerd kan worden. Beter is een korte motivatie specifiek toegeschreven naar de functie waar je op solliciteert.

1.       Het belangrijkste is dat je in je CV de successen uit je carriere  benoemt en dat je op een  beknopte wijze aangeeft  hoe je deze hebt bereikt. Dit is  gemakkelijker voor bepaalde functies, zoals bijvoorbeeld salesfuncties,  en is  lastiger wanneer de resultaten binnen een functie niet zo duidelijk meetbaar zijn.  Een  manier om dit te doen is:   bij  je huidige of laatste functie  de drie belangrijkste dingen te noemen die je voor je werkgever hebt gedaan en waarin je je hebt onderscheiden van je collega’s.

2.       Probeer in de schoenen van je werkgever te staan en beschrijf waarom men jou moet aannemen en niet iemand anders.  Gaat het bijvoorbeeld over je werk ethiek, geef daar dan voorbeelden van. Gaat het over je creativiteit, bedenk welke voorbeelden je kunt geven  over wat jouw creativiteit tot stand heeft gebracht.  Heb je dingen gewijzigd waardoor je extra toegevoegde waarde hebt gegenereeerd voor je werkgever?   Hebben  je technische kwaliteiten geresulteerd in concurrerende veranderingen? Hoe?  Dit zijn slechts voorbeelden die je kunnen helpen  om  concrete casussen te bedenken die ook interessant kunnen zijn voor een volgende werkgever

Als je een sollicitatiebrief schrijft zorg er dan voor dat je je belangrijkste ervaring benadrukt of je eigenschappen die belangrijk zijn voor de desbetreffende vakature.

Wanneer je via email solliciteert, copieer je sollicitatiebrief dan in de mail, want de meeste recruteringsmanagers laten een brief voor wat die is en gaan meteen naar het CV. Geef in de mail met een paar bullets aan wat je allersterktste punten zijn,

Schrijf je toch een persoonlijke brief, benadruk dan je specifieke kennis en ervaring die belangrijk is voor de functie. Vermijd vaagheden en holle frasen. Bijvoorbeeld: in plaats van te zeggen ik ben proactief en resultaatgericht kun je beter schrijven dat je uit een ondernemersfamilie komt en het ondernemerschap al vroeg hebt geleerd. Of je schrijft bijvoorbeeld dat jouw resultaatgerichtheid een voordeel was voor je vorige wekgever omdat je daar continu te maken had met financiele doelen en deadlines.

Wanneer je meer wilt weten kun je gerust een van onze consultants bellen. Veel succes.

VOORBEREIDING VOOR HET INTERVIEW

KLIK HIER

OPZEGGEN

KLIK HIER

OPEN JOBS

KLIK HIER

Just nu utger sig personer falskeligen att arbeta för Avancos och kontaktar individer via Whatsapp och Facebook. Svara inte på de instruktioner som anges.

Om du fått ett misstänkt meddelande så maila gärna en skärmbild av samtalsinformationen eller länken till info@avancos.se samt polisanmäl händelsen Bedrägeri | Polismyndigheten (polisen.se)

This will close in 0 seconds

EnglishSpainSwedishDutch

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.